BIJ de bieb organiseert Nationale Voorleeslunch voor ouderen op diverse locaties


Vrijdag 4 oktober is alweer de twaalfde editie van de Nationale Voorleeslunch. Ouderen in heel Nederland worden dan voorgelezen. De Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen. Ook BIJ de bieb leest voor!

Kom luisteren in Twello

In de bieb in Twello is iedereen van harte welkom om te komen luisteren op vrijdagmiddag 4 oktober om 14.00 uur. Wethouder Peter Wormskamp leest hier voor tijdens de bijeenkomst van Meet-in 11. Deze bijeenkomst is voor iedereen en is gratis. Bovendien staat er voor iedereen een gratis kopje koffie en/of thee – met daarbij iets lekkers – klaar. Zo genieten bezoekers niet alleen van een mooi verhaal, maar ook van een heerlijke traktatie.

Het belang van voorlezen aan zilveren generatie

Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen. Door het organiseren van een Nationale Voorleeslunch, laat de bibliotheek zien dat het voorlezen van een goed verhaal veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

Andere locaties

BIJ de bieb organiseert ook verschillende besloten voorleesbijeenkomsten. Deze zijn in Eerbeek, Brummen, Gorssel, Lochem, Warnsveld en Zutphen.

Alle informatie op een rij

Geïnteresseerden voor de door BIJ de bieb georganiseerde Nationale Voorleeslunch activiteiten kunnen de website bijdebieb.nl bezoeken. Rechtstreeks via https://bijdebieb.op-shop.nl/46/nationale-voorleeslunch-21/vanaf/04-10-2024.