Doe mee op Duurzame Dinsdag, en elke dag daarna!


Koffer Duurzame Dinsdag

Al jaren vieren we Duurzame Dinsdag op de eerste dinsdag van september. Dit jaar is het op dinsdag 3 september weer zover. Deze dag staat in het teken van duurzame toekomst, met aandacht voor duurzame initiatieven. Maar wat gebeurt er eigenlijk op duurzame dinsdag? En wat kunt u doen om bij te dragen?

Duurzame Dinsdag is een landelijk initiatief dat aandacht vraagt voor duurzame initiatieven en projecten. Op deze dag worden honderden ideeën van burgers verzameld en in een speciale koffer, de "Duurzame Dinsdag-koffer", gepresenteerd aan de regering. Deze ideeën kunnen variëren van milieuvriendelijke oplossingen tot aan projecten over sociale gelijkheid. Het doel is om deze initiatieven een stem te geven in Den Haag en te laten zien dat er bewezen oplossingen zijn voor klimaatproblemen.

Tijdens Duurzame Dinsdag willen we u inspireren om ook uw steentje bij te dragen. Elke stap telt, en samen kunnen we veel bereiken. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het verduurzamen van uw woning? Dit kan door middel van isolatie, het instaleren van een warmtepomp of het vervangen van oude apparaten door energiezuinige varianten. Ook het gebruik van het openbaar vervoer, de fiets, of lopen in plaats van de auto pakken helpt. Daarnaast is het een goed moment om aandacht te besteden aan afval scheiden. Door beter te scheiden en minder te verspillen, verminderen we de hoeveelheid afval die verbrand moet worden.

Als gemeente zijn we trots op de initiatieven die al door vele inwoners zijn genomen; zoals het plaatsen van warmtepompen, het starten van actieve burgerinitiatieven en het vergroenen van tuinen. Welke stappen kunt u nog zetten op het gebied van duurzaamheid? We nodigen u uit hier over na te denken. Op onze website vindt u meer informatie over hoe wij u kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld leningen, adviezen en subsidies. Bezoek ook eens de website van Duurzame Dinsdag op duurzamedinsdag.nl om meer te leren over de initiatieven die dit jaar meedoen.