Droom voor je buurt? Doe mee met Kern met Pit!


Groep mensen met spandoek met tekst 'Hier wordt gewerkt'

Buurtmoestuin, wijktheater, speeltuin, repaircafé: inwoners hebben vaak goede ideeën om hun buurt een stuk mooier en leuker te maken. Katalys ondersteunt deze plannen via de wedstrijd Kern met Pit.

Bewonersgroepen kunnen zich tot 1 november 2024 inschrijven voor Kern met Pit. Komt een initiatief door de selectie, dan is er gratis hulp in de vorm van tips, adviezen en workshops. Lukt het om de droom binnen 1 jaar te realiseren? Dan krijgt het initiatief € 1000,- en het predicaat Kern met Pit. Er zijn al meer dan 3000 buurtprojecten gerealiseerd. Bezoek voor meer informatie kernmetpit.nl.

Laat uw initiatief ook weten aan de gemeente!

De gemeente Voorst ondersteunt in samenwerking met haar partners al verschillende inwonersinitiatieven in de verschillende dorpen en wijken. Deel uw initiatief met ons. Dan kunnen we samen bekijken hoe we elkaar kunnen helpen. Neem contact op met Yvonne Bosch en/of Chris Frencken, coördinatoren maatschappelijke initiatieven via maatschappelijkeinitiatieven@voorst.nl of telefoonnummers 06-50438659 (Yvonne) of 06-50438652 (Chris).

Workshopweek

Katalys biedt van 10 tot en met 15 oktober gratis online workshops aan voor mensen die samen bezig zijn met een gemeenschappelijke plek. Je leert als initiatiefnemers van elkaar én krijgt antwoord op vragen zoals:

  • Waar vind ik extra handjes voor ons bewonersinitiatief?
  • Waarom is het handig om de impact te meten van ons initiatief en hoe doen we dat?
  • Op welke manier kunnen we een moestuin of speelplek creëren waar buurtbewoners graag bij meehelpen?

Aanmelden voor de workshops kan via katalys.nl/activiteiten.