Landgoed ‘t Hartelaer zoekt groene vrijwilligers


Wil je graag buiten werken en samen met andere vrijwilligers een bijdrage leveren aan het landschap en cultuurhistorie? Kom zaterdag 14 september kennismaken met Landgoed ’t Hartelaer in Twello. Gemeente Voorst en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren een kennismakingsmiddag voor een nieuw op te richten vrijwilligersgroep op het landgoed. De vrijwilligers gaan helpen bij het herstel en onderhoud van de landschapselementen op de buitenplaats.

Naast kennismaking met het landgoed geeft de heer Robert van Emden een rondleiding en is er uitleg over het vrijwilligerswerk. Wil je meedoen aan deze middag? Meld je aan via de website van SLG op slgelderland.nl/projecten/landgoed-hartelaer.

Programma 14 september

We verzamelen zaterdag 14 september om 13.00 uur op de buitenplaats aan de Hartelaar 13 in Twello. De heer Robert van Emden geeft een rondleiding en vertelt over de geschiedenis en het werk op het landgoed. Vervolgens vertelt SLG hoe het vrijwilligerswerk eruit ziet bij andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen.

Groene parel

Buitenplaatsen of landgoederen zijn groene parels in ons landschap met prachtige landhuizen en veel natuur. 't Hartelaer is ruim 100 hectare groot met bossen, lanen en landbouwgronden. Het landgoed omvat een rijksbeschermde buitenplaats met een hallehuisboerderij en aanpandig een witgepleisterd landhuis uit 1853, dat destijds werd gebouwd als zogenaamde lanterskamer. Het landgoed bestond al in 1359. De boerderij werd in 1626 gebouwd door Deventernaar jonker Johan van Oldeneel.

Vrijwilligerswerk en SLG

Sinds 2012 heeft SLG meer dan dertig werkgroepen op Gelderse landgoederen en buitenplaatsen opgezet en heeft veel ervaring met het oprichten, toerusten en begeleiden van vrijwilligersgroepen. Kijk voor meer informatie op slgelderland.nl/vrijwilligers/landgoed-en-buitenplaatswerkgroep.

De kennismakingsmiddag wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.