Meetingpoint Twello bestaat 5 jaar: tijd voor een feestje!


Tom en burgemeester Paula Jorritsma-Verkade

Meetingpoint is een ontmoetingsgroep voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar, die behoefte hebben aan een prikkelarme setting. Vijf jaar geleden is de groep gestart op initiatief van Tom. Momenteel bestaat de groep uit 11 mensen waarvan 2 dames en 9 heren. Er zijn een aantal deelnemers vanaf de begintijd van Meetingpoint en een aantal die later zijn aangesloten. Afgelopen woensdag, 9 oktober, bestond Meetingpoint 5 jaar en dat mocht natuurlijk gevierd worden.

Hoe het begon

Tom nam het initiatief 5 jaar geleden. Hij had behoefte aan ontmoeting met mensen die net als hij moeite hebben met te veel prikkels zoals bijvoorbeeld geluid of licht. Hij heeft samen met begeleider Riet contact gezocht met de gemeente om zijn initiatief te bespreken.  De gemeente vond het een goed idee en zo begon Meetingpoint. Toen nog in de huiskamer van Klein Twello en inmiddels zitten ze sinds vorig jaar bij de Pioniershof. Een fijne en rustige plek waar het voelt als ‘thuis’. 

Wat kun je doen bij Meetingpoint

De groep komt nu samen op de eerste woensdag van de maand van 19.30 uur tot 21.30 uur. We beginnen met koffie en thee met een koekje en praten bij met elkaar. Daarna doen we verschillende dingen zoals spelletjes en kletsen. Of we gaan naar buiten en wandelen. Belangrijk is dat iedereen zich prettig voelt en dat er niets ‘moet’. Begeleiders Riet en Roline van MEE Samen zijn op de avonden ter ondersteuning voor de groep aanwezig. Rond 21.00 komen er hapjes met een drankje zonder alcohol. Oprichter Tom verzorgt graag de hapjes, de thee en koffie en beheert de kas. Hij is een echte gastheer voor de groep.

Oorkonde

Om Tom te bedanken voor zijn inzet bij het starten van Meetingpoint, en voor de afgelopen 5 jaar, werd hij deze avond in het zonnetje gezet. Hij kreeg een ‘Oorkonde’ uitgereikt door burgemeester Paula Jorritsma-Verkade. Natuurlijk werden de andere deelnemers ook bedankt voor hun bijdrage in de groep. Op naar de volgende 5 jaar!