Opruimen die hondenpoep!


Kinderen spelen graag buiten in het gras, lekker voetballen, rennen, klimmen en verstoppertje doen. Dat is niet alleen leuk, maar ook goed voor hun gezondheid. Kinderen die vaak buiten spelen, eten en slapen beter. Maar als er veel hondenpoep in het veldje ligt, dan is het speelplezier snel voorbij. Uitglijden over hondenpoep of erin stappen tijdens het spelen vindt niemand leuk. Daarom vragen wij alle hondenbezitters om de poep van hun hond op te ruimen. Hondenpoep op speelveldjes kan echt niet! Als iedereen de poep netjes opruimt, kunnen de kinderen weer fijn buiten spelen.

Eigenaar is verantwoordelijk voor opruimen hondenpoep

De eigenaar van de hond moet de hondenpoep in de gemeente Voorst opruimen. Dit is simpel door altijd plastic zakjes (en eventueel een klein schepje) mee te nemen als u de hond uitlaat. In de dorpen zijn er afvalbakken waar u de zakjes in kunt gooien, anders kunt u ze thuis in de container kwijt. De opruimplicht geldt voor alle openbare plekken, zoals straten, pleinen, grasvelden en andere groenstroken.

Hondenpoep op speelveldjes kan echt niet

Een schone woonomgeving zonder hondenpoep maakt uw buurt fijner. Dat is prettig voor u, uw buren en voor de kinderen die dan weer lekker buiten kunnen spelen.