Raadsvergadering maandag 7 oktober 2024 zonder publiek


De gemeente Voorst heeft besloten om de raadsvergadering van komende maandagavond 7 oktober 2024 zonder publiek te laten plaatsvinden.

Wij begrijpen dat veel inwoners benieuwd zijn naar het besluit dat de raad tijdens deze vergadering zal nemen over de mogelijke opvanglocatie voor alleenstaande minderjarige asielzoekers aan de Kadijk 7A in Terwolde. Het was ook zeker de bedoeling dat hierbij inwoners aanwezig konden zijn (via aanmelding) op de tribune. Inmiddels zijn de aangemelde inwoners via een mailbericht geïnformeerd.

Mogelijke onrust

Op sociale media zijn echter aanwijzingen over mogelijke onrust tijdens de raadsvergadering. Daarnaast worden ambtenaren en raadsleden aangesproken en in enkele gevallen ook bedreigd en geïntimideerd over dit onderwerp.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat voor ons voorop, voor alle aanwezigen. Daarbij is het ook belangrijk dat de raad zonder last, onrust of verstoringen een besluit kan nemen over dit gevoelige onderwerp. Daarom heeft de gemeente besloten om de raadsvergadering van maandagavond 7 oktober 2024 zonder publiek te laten plaatsvinden. Wij begrijpen dat de inwoners die zich op hebben gegeven om erbij aanwezig te zijn, hierover teleurgesteld zijn.

Online de vergadering volgen

U kunt uiteraard de raadvergadering maandagavond 7 oktober online volgen. Dat kan via het raadsinformatiesysteem op onze website: voorst.raadsinformatie.nl/vergadering/1275107.