Rondetafelgesprekken maandag 9 september om 19.30 uur


Raadzaal

Op maandag 9 september heeft de gemeenteraad weer rondetafelgesprekken. In deze gesprekken vormen de raadsleden zich een beeld van het geagendeerde onderwerp door hierover vragen te stellen aan insprekers en het college, ter voorbereiding van de raadsvergaderingen over onderstaande onderwerpen op 23 september vanaf 19.30 uur.

Vergadering bijwonen

U bent van harte welkom om de gesprekken in het gemeentehuis in Twello bij te wonen. Daarnaast is de vergadering live mee te kijken en kan teruggekeken worden. Ga daarvoor naar deze link. Daar vindt u ook de vergaderstukken.

Deelnemen

U kunt deelnemen aan een gesprek en hier uw mening geven over een onderwerp dat op de agenda staat. Aanmelden? Stuur dan, het liefst zo vroeg mogelijk, een e-mail naar raad@voorst.nl, de griffie neemt daarna contact met u op. Reageert u liever schriftelijk op geagendeerde onderwerpen? Mail dan uw reactie naar raad@voorst.nl.

Agenda

De volgende onderwerpen staan op de agenda.

Raadszaal, aanvang 19.30 uur

  1. Uitvoering motie informatie over Rood voor Groen, tussenevaluatie
    Deze tussentijdse evaluatie geeft vooral inzicht in het aantal en het soort plannen. Hoofdconclusie is dat er veel interesse is in het Rood voor Groenbeleid en dat het aantal (traditionele) Rood voor Rood-plannen beperkt is.
  2. Ontwikkelingen rondom asiel- en Oekraïneopvang
    Via deze weg wordt de raad geïnformeerd over de asielopgave waarvoor de gemeente met de invoering van de Spreidingswet staat. Daarnaast gaat het college in op de invulling van de opgave, het door te lopen proces en de huidige situatie. Ook informeert het college de raad over de stand van zaken rond de opvang van ontheemden uit Oekraïne. De mogelijke opvang van alleenstaande, minderjarige vluchtelingen aan de Kadijk in Terwolde is geen onderdeel van gesprek. U kunt hierover niet inspreken.
  3. Beantwoording schriftelijke vragen vergunning SV Terwolde – Go Ahead Eagles
    De fractie van VVD-Liberaal 2000 heeft schriftelijke vragen gesteld over het niet verlenen van vergunningen aan SV Terwolde voor een training en een "dank je wel wedstrijd" met Go Ahead Eagles. Deze vragen zijn beantwoord door het college. Deze beantwoording is geagendeerd voor een rondetafelgesprek.

Natuurvlucht 0.01, aanvang 19.30 uur

  1. Vroegsignalering bij kinderopvang
    De raad wordt geïnformeerd over de uitvoering van de motie ‘Al doende leren’. In de raadsmededeling wordt aangegeven hoe er aan verschillende doelen rond de vroegsignalering in de kinderopvang is gewerkt.
  2. Bestemmingsplan Natuurgebied Lampenbroek
    In het natuurgebied worden ingrepen gedaan in de waterhuishouding door aanpassingen aan beken en sloten. Daarnaast worden gronden afgegraven en geplagd voor het terugbrengen van oorspronkelijke natuur. In totaal wordt binnen de gemeente Voorst een oppervlakte van ongeveer 50 ha toegevoegd aan het natuurgebied. Het gewijzigde bestemmingsplan ligt aan de gemeenteraad voor ter vaststelling.
  3. Regionale Energie Strategie (RES) 2.0
    De raad wordt geïnformeerd over het proces van de herijking van de RES 1.0 en de totstandkoming van de RES 2.0.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de griffier (Ita Joosten, 0571-27 93 13), de locogriffier (Marieke Titsing, 0571-27 93 18) of mail naar raad@voorst.nl.