Theateravond over mentale gezondheid in gemeente Voorst


Johan Stegeman in de theatervoorstelling ‘Zo vergat ik mezelf’

Johan Stegeman in ‘Zo vergat ik mezelf’

Op vrijdagavond 22 november komt Johan Stegeman naar sporthal Jachtlust in Twello. Zijn voorstelling is een monoloog over mentale gezondheid met de naam ‘Zo vergat ik mezelf’. De avond wordt georganiseerd door Vriendendiensten in samenwerking met Mens en Welzijn en gemeente Voorst. Samen willen zij mentale klachten bespreekbaar maken en in gesprek gaan over mentale gezondheid. Mensen kunnen gratis naar deze theateravond. Na de voorstelling staat er een drankje klaar voor de bezoekers en is er ruimte om na te praten. En Johan verloot na de voorstelling vijf van zijn boeken.

Fragmenten uit een roerig leven

Johan Stegeman speelt in zijn voorstelling fragmenten na uit zijn roerige leven. Een leven waarin hij worstelde met zijn geaardheid en twee psychoses met grootheidswanen ervaarde. De monoloog is voor een groot deel gebaseerd op zijn autobiografie ‘Het waait wel weer over’. Met veel mooie zelfreflectie, maar ook met zelfspot. Deze voorstelling maakte Johan in samenwerking met regisseur Elly Janssen. Het is omgevormd tot een eigenzinnige, treffende en bijzondere theatervoorstelling waarin Johan met ontroerende en soms lachwekkende scenes zowel de worsteling als de bevrijding laat zien.

Mentale klachten? Heel normaal! En… erover praten helpt

Bijna de helft van alle mensen krijgt te maken met mentale klachten. Bij henzelf of hun naasten. Klachten zoals somberheid, depressie, (sociale) angst, slecht slapen, stress of eenzaamheid. Maar helaas is het soms lastig om dit bespreekbaar te maken. En daar kunnen we samen wat aan doen, want erover praten en naar elkaar luisteren helpt. Daarom komt Johan Stegeman naar Twello met zijn theater ‘Zo vergat ik mezelf’. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door Vriendendiensten, Mens en Welzijn en gemeente Voorst. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wees welkom.