Twello heeft een nieuwe brandweerkazerne


Paula Jorritsma-Verkade, Olav Strotmann, Emiel Horstink en brandweer Twello

Op vrijdag 30 augustus is de nieuwe brandweerkazerne aan de Zuiderlaan feestelijk geopend. Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade, Olav Strotmann, VNOG (hoofd brandweerzorg Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland) en Emiel Horstink (postcommandant brandweer Twello) hebben de officiƫle opening verricht. Er zijn mooie woorden gesproken aan alle aanwezigen en betrokkenen die de bouw van de brandweerkazerne mede mogelijk hebben gemaakt.

De brandweerkazerne bevindt zich nabij sportcomplex Zuiderlaan in Twello. De buurtbewoners en sportverenigingen VHC Twello en S.V. Twello zijn positief over de komst van de nieuwe buurman. Met de verhuizing naar de nieuwe brandweerkazerne maakt de oude kazerne aan de Jupiter plaats voor een nieuwe woonwijk.

Duurzaam gebouw

De nieuwe brandweerkazerne is energieneutraal gebouwd. De benodigde energie wordt opgewekt door zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst. Daarnaast beschikt het gebouw over een oplaadpunt voor de elektrische voertuigen van de VNOG. Er is plaats voor vier brandweervoertuigen, die in de zogenoemde doorrijdkazerne, direct met hun neuzen de goede kant opstaan. Hierdoor kunnen zij via de voorzijde (de kant van de Zuiderlaan) snel op weg. Twello heeft nu de beschikking over een moderne, toekomstbestendige, duurzame, brandweerkazerne.

Daarnaast is er een directe fietsverbinding van de rotonde naar de kazerne gerealiseerd waardoor vrijwilligers snel de kazerne kunnen bereiken bij oproepen. Ook de sporters van VHC hebben er voordeel van, want het fietspad is doorgetrokken naar het VHC clubhuis. Verder is het aantal parkeermogelijkheden op het sportcomplex uitgebreid en wordt het evenemententerrein beter ingepast en groener gemaakt.

Open dag voorjaar 2025

Komend voorjaar is er een open dag. Iedereen is dan welkom om de nieuwe brandweerkazerne te bezoeken. De precieze datum wordt op een later moment bekendgemaakt.