Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen


Koninklijke Onderscheiding

Op dinsdagavond 28 mei werden de heren Syaranamual en In ’t Veld uit Twello Koninklijk onderscheiden door burgemeester Paula Jorritsma-Verkade. De feestelijke uitreiking vond plaats na afloop van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van SV Twello.

De beide heren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor SV Twello.

Alexander Syaranamual en Bernard In 't Veld zijn al 40 jaar vrijwilligers bij de voetbalafdeling van de sportvereniging.

SV Twello is ontstaan op 1 juni 2006 na een fusie van CVV Avanti (opgericht 17 november 1960) en SV Vlugheid en Kracht (opgericht 24 februari 1925). De velden van SV Twello zijn gelegen op het sportcomplex Zuiderlaan in Twello.

De heer Syaranamual is ruim 40 jaar gediplomeerd sportmasseur. Meerdere avonden per week helpt hij vrijwillig spelers bij blessures en zorgt hij voor een fitte selectie van het eerste voetbalelftal van SV Twello. Hij is altijd aanwezig bij oefen- en competitiewedstrijden en is het aanspreekpunt van het verzorgingsteam waar hij mee samenwerkt.

Bernard In 't Veld heeft diverse functies bekleed binnen de voetbalafdeling. Hij is het aanspreekpunt op de trainingsdagen en zorgt dat het binnen de voetbalvereniging soepel verloopt. Hij draagt op allerlei gebied zorg voor de spelers van SV Twello. Samen met de groenploeg onderhoudt hij het gras en snoeiwerk op het sportcomplex. En tot en met de 40e editie van het kerstzaalvoetbaltoernooi maakte hij deel uit van de organisatie van dit zeer gewaardeerde toernooi binnen diverse verenigingen in de gemeente Voorst.

Daarnaast zorgt Bernard In 't Veld ervoor dat andere afdelingen binnen de Omni vereniging, zoals de afdeling basketbal, horeca en masseurs hun kleding en handdoeken schoon terugkrijgen. Tot 2022 waste hij de tenues van de spelers van de afdeling voetbal van SV Twello en hield hij zich bezig met de kledingvoorraad. En verzorgde hij het wedstrijdsecretariaat van de seniorenteams, vrouwenvoetbal en zaalvoetbal.

Door hun langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor de samenleving, worden de heren Syaranamual en In ’t Veld erkend als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd".