Verdien geld met uw vereniging door zwerfafval op te ruimen


Met én voor uw vereniging geld verdienen. Dat kan door zwerfafval op te ruimen. Dit is afval dat mensen bewust of onbewust hebben achtergelaten op plaatsen waar het niet hoort.


Wat kunnen we als vereniging doen?
Als vereniging houdt u een gebied minstens twee keer per jaar schoon van zwerfafval met zoveel mogelijk leden van de vereniging. In samenspraak met de gemeente wordt een gebied bepaald, zodat er geen overlap is met andere verenigingen. Van tevoren schrijft u een plan waarin wordt omschreven hoe de leden worden betrokken bij het schoonhouden van het gebied. Achteraf wordt een korte evaluatie beschreven waarin wordt aangegeven hoeveel er is verzameld en hoeveel leden aanwezig waren.

Wat doet de gemeente?
Wij leveren het materiaal dat jullie nodig hebben: zakken, ringen om de afvalzakken open te houden tijdens het opruimen, hesjes en grijpers. Ook halen wij de volle zakken zwerfafval op. Naar aanleiding van de evaluatie denken wij mee over hoe wij in de toekomst dit project kunnen verbeteren. Wij vinden het belangrijk om continuïteit te behouden en een meerjarenplan te maken. Hierdoor kan de vereniging voor langere tijd een vaste inkomstenbron hebben.

Wat kunnen wij met onze vereniging verdienen?
In totaal is er €10.000 te verdelen. Het bedrag dat u als vereniging kunt verdienen is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Het te verdienen bedrag wordt berekend aan de hand van het aantal actieve leden van de vereniging en daarmee de grootte van het schoon te houden gebied.

Aanmelden kan tot en met 30 november
Stuur de volgende informatie naar duurzaam@voorst.nl:

  • Naam en adres vereniging:
  • Gegevens contactpersoon:
  • Aantal leden:
  • Korte omschrijving van een plan om zo veel mogelijk leden te betrekken:
  • Zwerfafvalmateriaal nodig?
  • Ja/Nee
  • Zo ja, wat is het afleveradres?