VOORST GAAT VOOR DUURZAAM | Zonnepanelenactie en informatieavond


Steeds meer inwoners kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energierekening, en het is beter voor het milieu. De gemeente Voorst wil het bewoners makkelijk maken om zonne-energie op te wekken. Op verzoek van de gemeente biedt het Regionaal Energieloket daarom gratis ondersteuning bij het verduurzamen van uw woning. Op dinsdag 15 maart 2022 organiseert Regionaal Energieloket om 19.30 uur een online informatieavond. U hoort dan ook meer over de zonnepanelenactie van de gemeente Voorst en Regionaal Energieloket.

zonnepanelen

Makkelijk en voordelig zonnepanelen op uw dak

Op verzoek van de gemeente Voorst heeft Regionaal Energieloket een ervaren installateur uit de regio gekozen voor de zonnepanelenactie. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Kwaliteit: Onafhankelijke technische specialisten hebben het aanbod in uw regio bekeken. De installateur is gekozen vanwege zijn goede prijs-kwaliteitverhouding en de garanties.
  • Scherpe prijs: Via de actie worden binnen een klein gebied veel zonnepanelen geïnstalleerd. Hierdoor kan de installateur het werk slimmer plannen en uitvoeren en krijgt u een scherpe prijs.
  • Maatwerk: Iedere woning is anders. Daarom krijgt u altijd een persoonlijke, op maat gemaakte, offerte voor uw woning en wensen.

Zo werkt de zonnepanelenactie:

  1. Inschrijven voor 26 april via regionaalenergieloket.nl/acties
  2. Adviesgesprek: De installateur bekijkt uw woning en bepaalt met u het aantal zonnepanelen. 
  3. U ontvangt een persoonlijke en vrijblijvende offerte.
  4. Installatie: Gefeliciteerd! U kunt nu genieten van uw eigen opgewekte zonne- energie.

Ontvang 21% btw terug

Als u als particulier voor de eerste keer zonnepanelen koopt, kunt u de 21% btw op aanschaf en installatie meestal terugvragen van de Belastingdienst. Regionaal Energieloket heeft hiervoor een simpel stappenplan opgesteld (kijk op regionaalenergieloket.nl). Tijdens de online informatieavond krijgt u uitleg hoe dit werkt.

Meer informatie tijdens de online informatieavond

Tijdens de informatieavond vertellen we u meer over de zonnepanelenactie, de vergunningen, de leningen die u voor zonnepanelen kunt aanvragen en het terugvragen van de btw. De gemeente, Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt de avond via uw computer of tablet bijwonen.

Datum:            dinsdag 15 maart
Tijdstip:           19.30 tot 21.00 uur
Locatie:           Online

Aanmelden

Zo meldt u zich (vooraf) aan voor de informatieavond:

  1. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties
  2. Vul uw postcode in; 
  3. Klik op ‘Zonnepanelenactie Voorst’;
  4. Klik op ‘Aanmelden informatieavond’ en ontvang een e-mail met de link.